Počas letnej turistickej sezóny bude Prešovský kraj prezentovaný ako Kraj kultúrnych pamiatok


Foto: Počas letnej turistickej sezóny bude Prešovský kraj prezentovaný ako Kraj kultúrnych pamiatok
Galéria: 6 fotiek
Foto: KOCR Severovýchod SR

Prešovský kraj bude v lete prezentovaný ako Kraj kultúrnych pamiatok. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila kampaň, ktorej je cieľom predstaviť bohatstvo kraja a podporiť jeho návštevnosť. V kraji sa nachádza takmer 4 000 väčších a menších pamiatok. Štyri zo siedmich lokalít sú zapísané v UNESCO, má najviac obnovovaných hradov, 27 unikátnych drevených kostolíkov, kráľovské mestá, skanzeny, múzeá a galérie s rozmanitými expozíciami.

Našou snahou je posilniť propagáciu kultúrnych zaujímavostí kraja, ktoré majú skutočne silný turistický potenciál. Návštevníkom ponúkame zážitok, spojenie rôznych tipov na výlety s cieľom pokochať sa nielen prírodnými krásami, ale aj krásou ľudských výtvorov,“ pozýva do Prešovského kraja Michal Sýkora, predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.



Súčasťou kampane sú pútavé vizuály, ktoré vychádzajú z tvorby známeho fotografa Jána Štovku (MQEP). Fotografie sú zasadené do rámov starobylých obrazov v štýle nezvyčajnej hradnej galérie. Využité sú aj na billboardoch rozmiestnených po celom Slovensku, vrátane hlavného mesta.

Marketingové aktivity sú zostavené tak, aby sme oslovili rôzne cieľové skupiny. Dôraz kladieme na pútavé grafiky a zaujímavý obsah. Verejnosti ponúkneme aj rôzne „pikošky“ a nezvyčajné zaujímavosti, ktoré ozvláštnia každý výlet,“ predstavil zámer Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Počas letnej sezóny nájdu turisti v turistických centrách brožúru s 50 tipmi na výlety Krajom kultúrnych pamiatok.Medzi vybrané pamiatky patria napríklad hrady – Šarišský, Kežmarský, Čičva, Ľubovniansky hrad, Jasenov; Tatranská galéria v Poprade v budove bývalej parnej elektrárne; Lovecký zámoček Hohenlohe v Tatranskej Javorine, Židovská synagóga v Prešove, Múzeum Ždiarsky dom, historické centrum Levoče, pamiatky UNESCO, drevené chrámy, krypt v Osadnom alebo socha kniežaťa Laborec nad Haburou.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KOCR Severovýchod SR