V Prešove začnú stavať futbalový štadión európskeho významu, investujú doň 21 miliónov eur


Foto: V Prešove začnú stavať futbalový štadión európskeho významu, investujú doň 21 miliónov eur Foto: www.presov.sk

Už o 18 mesiacov by mal v centre Prešova vyrásť moderný futbalový štadión. Má sa tak udiať po dlhých rokoch, kedy Tatran ako najstarší futbalový tým na Slovensku nemal k dispozícii priestor vo vlastnom meste.

S novinkami sa pochválil primátor mesta Prešov Fero Oľha vo videu na sociálnej sieti. „Tatran bude môcť už čoskoro opäť hrať doma,“ poznamenal. Aréna štadióna má byť jedinečná svojim architektonickým prevedením a nebude kopírovať žiadnu inú stavbu podobnej funkcie v Európe.

Podľa zverejnených informácií by celková suma projektu mala dosiahnuť 21 miliónov eur a nový štadión by mal disponovať kapacitou pre 6 500 návštevníkov. Vďaka tomu bude spĺňať kritériá UEFA tretej kategórie a v roku 2025 sa tu majú konať majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. 


Na mieste budúceho štadióna sa hral futbal už od roku 1899, nie všetky reakcie občanov na tieto novinky sú však výhradne pozitívne. Zatiaľ čo niektorí v komentároch pod príspevkom vyjadrujú spokojnosť, iní považuju umiestnenie exponovaného štadióna v obytnej oblasti v blízkosti centra mesta za nešťastné riešenie.

Mnohí taktiež poukazujú na to, že z projektu boli zatiaľ vypustené plány na tvorbu nových parkovacích miest.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu