V Prešovskom kraji boli rozdelené dva milióny na dotáciách: Najviac financií dostane oblasť kultúry


Foto: V Prešovskom kraji boli rozdelené dva milióny na dotáciách: Najviac financií dostane oblasť kultúry Foto: Prešovský samosprávny kraj

V pondelok 26. júna na Zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja (PSK) prebiehalo schvaľovanie financií na ďalšie regionálne projekty. Poslanci rozdeľovali viac ako dva milióny eur. Do Výzvy poslancov Prešovského samosprávneho kraja bolo doručených 863 žiadostí, z nich vyhoveli 715 žiadateľom.

Sumou 1,1 milióna bola podporená kultúra, pričom ide o najväčšiu sumu dotácie. Šport v kraji bol podporený sumou 700-tisíc eur, sociálne služby dostali 47-tisíc a rodinná samospráva obdržala od poslancov 51-tisíc eur. 

Program podpory životného prostredia a rozvoja environmentálneho povedomia bolo medzi viacerých žiadateľov rozdelených 38-tisíc eur. Podpora všeobecne prospešných služieb v zdravotníctve získala dotáciu vo výške 36-tisíc. 


Prerozdelené finančné prostriedky budú použité na vybudovanie, rekonštrukciu športovísk, materiálno-technické vybavenie, opravu kultúrnych pamiatok a sociálnych či zdravotníckych zariadení, ale aj usporiadanie detských táborov, budovanie oddychových zón, zelených parkovísk a zriadenie ambulancií. 

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja vyhlásili tento rok tri dotačné programy – Výzva poslancov PSK, Výzva predsedu PSK a Výzva participatívny rozpočet. V poslednej menovanej výzve rozdelili na májovom zastupiteľstve 390-tisíc eur. V zostávajúcej Výzve predsedu PSK je alokovaných 600-tisíc eur, o žiadostiach sa rozhodne v auguste,“ informuje Lea Lehotská, hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja webovej stránke



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu