FOTO: Snina začína s výstavbou Open Sports Centra, suma stavebných prác je vyčíslená na 1,1 milióna eur


FOTO: Snina začína s výstavbou Open Sports Centra, suma stavebných prác je vyčíslená na 1,1 milióna eur
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Snina

V Snine sa začína s budovaním Open Sports Centra, ktoré by malo stáť na futbalovom štadióne mesta. Vo štvrtok 20. júla 2023 sa uskutočnilo prebratie a odovzdávanie staveniska. To prebehlo za účasti vedenia a zástupcov mesta spolu so zástupcami dodávateľa stavebných prác. 

Na stretnutí došlo k spoločnej dohode súvisiacej s praktickými bodmi realizácie výstavby, neskôr si jednotliví zástupcovia prešli ostatné podrobnosti k priebehu stavby. Mestu bol symbolický odovzdaný kľúč k stavenisku a svojím podpisom sa zaviazal výstavbu riadne ukončiť do 7 mesiacov. 

„Vzájomná dohoda je tak na svete a veríme, že v priebehu prác nevzniknú nepredvídané okolnosti a kolízie a stavba bude ukončená a odovzdaná v dohodnutom termíne,“ informuje referentka oddelenia strategického rozvoja Michaela Šalachová na webovej stránke


Výstavba sa realizuje v rámci projektu Snina - mesto rovnakých príležitostí pre všetkých, ktorý je podporovaný z nórskych fondov. Snina dostala na túto aktivitu grant vo výške 495-tisíc eur, ktorý bol neskôr navýšený o sumu 117-tisíc eur. Túto čiastku mesto získalo na základe žiadosti, ktorá bola podaná na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. 

Keďže celková cena stavebných prác je v zmluvnej hodnote 1,1 milióna eur, na výstavbu tohto diela musí mesto čerpať úver vo výške 500-tisíc eur. Napriek tomu veríme, že tento projekt je prínosom pre občanov, ktorí v budúcnosti budú tieto nové priestory využívať,“ dodáva Šalachová. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu