FOTO: Počas jedného dňa objavili obyvatelia Prešovského kraja dve míny a jeden náboj


FOTO: Počas jedného dňa objavili obyvatelia Prešovského kraja dve míny a jeden náboj
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V stredu 9. augusta 2023 v poobedných hodinách ohlásila 31-ročná žena objav munície. Ako informuje prešovská polícia vo svojom príspevku na sociálnej sieti, na muníciu narazila počas prechádzky v lese nad obcou Kendice, smerom ku Kendickému krížu. Na miesto  bola vyslaná polícia a krajský pyrotechnik, ktorý určil, že ide o 82-milimetrovú delostreleckú mínu a následne ju prevzal k zneškodneniu.

V rovnaký deň popoludní bol polícii oznámený ďalší nález munície. Tentokrát bol ohlasovateľom 22-ročný muž z Chmeľnice. Muž muníciu objavil v hospodárskej budove, ktorú mal za domom. Aj v tomto prípade bol na miesto privolaný krajský pyrotechnik, podľa jeho slov malo ísť o 23-milimetrový náboj, ktorý bude zneškodnený. 

Rovnaký scenár sa zopakoval aj vo podvečerných hodinách, kedy 56-ročná žena z Vyšných Hraboviec na linke 158 oznámila nález munície. Podľa informácií bola objavená pri kopaní odtokového kanálu na pozemku rodinného domu. Po oznámení bol na miesto prizvaný krajský pyrotechnik, ktorý odhalil, že ide o 82-milimetrovú delostreleckú mínu z obdobia druhej svetovej vojny. Po identifikovaní bola munícia zaistená za účelom jej zneškodnenia. 

Ak nájdete muníciu, rozhodne s ňou nemanipulujte, nevyberajte ju a nenoste na policajné oddelenie. Miesto nálezu čímkoľvek označte a bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnej linke 158. Polícia preverí, či sa jedná o muníciu, a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zlikvidovania munície,“ žiada prešovská polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu