Opitá vodička jazdila za Svitom s 2,5 promile v krvi, spôsobila ťažké zranenie


Foto: Opitá vodička jazdila za Svitom s 2,5 promile v krvi, spôsobila ťažké zranenie Foto: Facebook/Polícia SR – Prešovský kraj

Polícia Prešovského kraja informovala v príspevku na sociálnej sieti o dopravnej nehode, ku ktorej došlo vo štvrtok 23. novembra 2023 popoludní na ceste prvej triedy za mestom Svit. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. 

Policajti po príchode obhliadkou zistili, že haváriu spôsobila 35-ročná vodička. Pravdepodobne sa nedostatočne venovala riadeniu a narazila do pred ňou idúceho vozidla. Jeho vodič pri kolízii utrpel ťažké zranenia s predpokladaným trvaním liečby aspoň 6 týždňov. 

Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledku sa službukonajúci policajti nestačili diviť. Kým u 67-ročného vodiča bol test negatívny, 35-ročná šoférka nafúkala viac ako 2,5 promile. 

Opitá vodička bola následne umiestnená do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ začal vo veci viesť trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu