Počas vianočných sviatkov bude posilnená vlaková doprava aj v Prešovskom kraji, najmä rýchliky a expresy


Foto: Počas vianočných sviatkov bude posilnená vlaková doprava aj v Prešovskom kraji, najmä rýchliky a expresy Foto: Facebook/ZSSK

Vianoce sú aj o stretávaní sa s rodinou a blízkymi, čomu predchádza cestovanie. Železničná spoločnosť Slovensko plánuje z tohto dôvodu posilniť vlaky počas vianočných a novoročných sviatkov. V Prešovskom kraji sa to bude týkať najmä expresných vlakov z Bratislavy do Košíc a späť, ako aj expresov z Bratislavy do Prešova a Humenného a späť.

V rámci sviatkov sa o vozne posilnia aj InterCity a medzinárodné vlaky. Na celom Slovensku nebudú vybrané vlaky chodiace v rámci regiónov v dátumoch 24. a 31. decembra vo večerných hodinách a 25. decembra a 1. januára v ranných hodinách premávať. 

Čo sa týka vlakov diaľkovej dopravy, tak InterCity z Košíc do Bratislavy a späť a expresné vlaky z Košíc do Bratislavy a späť budú vedené denne bez obmedzení. Výnimku však budú mať expresy číslo 600 a 601, ktoré nepôjdu 25. decembra a 1. januára, rovnako ako expresy číslo 612 a 613, ktoré nebudú chodiť 24. a 31. decembra.

„Nočné diaľkové vlaky ako rýchlik číslo 614 a 615 nebudú počas vianočných a novoročných sviatkov v dátumoch 24. až 25. decembra a 31. decembra až 1. januára premávať,“ doplnil informácie Dominik Drevický z odboru komunikácie ZSSK s tým, že o ďalších zmenách v rámci Vianoc bude spoločnosť vopred informovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu