Podvodníci kontaktujú seniorov z Prešova: Vydávajú sa za policajtov či pracovníkov banky


Foto: Podvodníci kontaktujú seniorov z Prešova: Vydávajú sa za policajtov či pracovníkov banky Foto: Ilustračné

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove upozorňuje na to, že opäť zaregistrovali hovor podvodníkov zameraný na seniorov bývajúcich v Prešove. Podvodníci sa vydávajú za príslušníka polície, pracovníka banky či zamestnanca poisťovne.

Seniorov sa snažia dostať do stresovej situácie tým, že mu povedia, že jeho vnuk, vnučka, syn, dcéra je po autonehode v nemocnici. „Všetko to je zamerané na to, aby sa senior zľakol a v danom okamihu využijú chvíľkovú indispozíciu a vylákajú od seniora peniaze, alebo citlivé údaje k účtom,“ informuje prešovská polícia.

Polícia pripomína, že je dôležité komunikovať so staršími príbuznými, aby sa nestali ďalšou obeťou podvodníkov. Povedzte im konkrétne príklady podvodov, ktoré sú bežne podvodníkmi využívané. Falošné tvrdenia páchateľov je potrebné okamžite overiť.

„Bezodkladne informujte svojich rodičov, príbuzných, seniorov o tejto skutočnosti. Ak vá podvodníci telefonovali, kontaktujte políciu na telefónnom čísle 158,“ dodáva prešovská polícia v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu