Miestne občianske a preventívne služby v Levoči sa rozrastú o ďalších členov, hliadkovať budú aj v centre mesta


Foto: Miestne občianske a preventívne služby v Levoči sa rozrastú o ďalších členov, hliadkovať budú aj v centre mesta Foto: Mesto Levoča

Miestne občianske a preventívne služby v Levoči čakajú zmeny. Zvýši sa počet členov z ôsmich na 12, pričom po novom budú monitorovať aj centrum mesta. Zmena nastane tiež v trvaní projektu, ktoré sa predlží z 15 na 30 mesiacov. Informovalo o tom mesto Levoča na oficiálnej internetovej stránke.  

Mesto Levoča vyhlásilo oficiálne výberové konanie na členov Miestnych občianskych a preventívnych služieb s uzávierkou 10. januára 2024. Celkovo sa nám prihlásilo 32 uchádzačov. Po kontrole obsahu doručených obálok komisia skonštatovala, že všetci spĺňajú kvalifikačné predpoklady a boli pozvaní na pohovory, ktoré prebehli 23. januára,“ priblížil prednosta Mestského úradu v Levoči Nikolaj Kučka.

Na osobné pohovory prišlo 27 uchádzačov, z ktorých následne vytvorili užší výber. Momentálne prebieha finálne posudzovanie vybraných uchádzačov. Pracovať budú pod vedením náčelníka mestskej polície. So spustením hliadok Miestnych občianskych a preventívnych služieb sa počíta od 1. februára.

Hliadkovať budú aj na Námestí Majstra Pavla

Hliadkovať budú najmä v lokalitách Nad tehelňou, Predmestie, sídlisko Západ a v okolí predajní Lidl a Billa. V mestskej časti Levočské Lúky sa zamerajú na okolie obytných častí a autobusových zastávok. Nová hliadka bude monitorovať Námestie Majstra Pavla a priľahlé ulice, Námestie Štefana Kluberta a hradbové opevnenie.  

Ako uviedol náčelník Mestskej polície v Levoči Róbert Jendričák, hliadky budú pri výkone svojej činnosti úzko spolupracovať s mestskou políciou, komunitnými pracovníkmi, terénnymi sociálnymi pracovníkmi a inými inštitúciami.


Mesto vidí prínos v zlepšení novonadobudnutých teoretických a manuálnych zručností členov Miestnych občianskych a preventívnych služieb, ako aj vo vytvorení lepších podmienok pri hľadaní práce v podobnej oblasti vďaka vzdelávacím aktivitám.  

„Zároveň realizáciou činnosti miestnej občianskej a preventívnej služby mesto získa kvalifikovanú pracovnú silu, ktorá realizáciou aktivít prispeje k celkovému zveľadeniu mesta a rizikových lokalít, čím sa zlepšia sociálne pomery a životné podmienky nielen pre populáciu MRK, ale aj pre všetkých obyvateľov mesta,“ doplnilo mesto Levoča. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu