Jeho dcéra vraj spôsobila autonehodu a musí zložiť kauciu. Muž z Vysokých Tatier prišiel o 20-tisíc eur


Foto: Jeho dcéra vraj spôsobila autonehodu a musí zložiť kauciu. Muž z Vysokých Tatier prišiel o 20-tisíc eur Foto: Ilustračné - pexels.com

V sobotu 27. januára zavolala 88-ročnému mužovi z Vysokých Tatier žena, ktorá sa predstavila ako policajtka. Mužovi povedala, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k úmrtiu osoby, a preto je vraj dcéra na polícii. Aby mohla byť prepustená, je potrebné zložiť kauciu 25-tisíc eur.

„Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20-tisíc eur, ktoré môže ihneď poskytnúť. Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať. Tak sa aj stalo, obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč,“ informuje krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Dôchodca až na druhý deň zistil, že jeho dcéra nemala dopravnú nehodu, nikoho nezranila a ani nebola zadržaná políciou. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu