Knižnicu v Prešove a vo Svidníku čakajú zmeny. Pribudne v nich nové interiérové vybavenie


Foto: Knižnicu v Prešove a vo Svidníku čakajú zmeny. Pribudne v nich nové interiérové vybavenie Foto: Prešovský samosprávny kraj

V knižnici v Prešove a vo Svidníku majú pribudnúť nové regály, pulty a stolíky. Financované budú z dotácie Fondu na podporu umenia, Prešovský samosprávny kraj prispeje sumou 35-tisíc eur. Celková výška schváleného nenávratného finančného príspevku v projektových zámeroch predstavuje viac ako 173-tisíc eur. 

Projekt Podduklianskej knižnice vo Svidníku pod názvom „Detské oddelenie – priestor poznania a múdrosti“ získal dotáciu z Fondu na podporu umenia vo výške viac ako 58-tisíc eur, pričom PSK by sa mal na projekte spolupodieľať sumou vyše 15-tisíc eur,“ informuje Prešovský samosprávny kraj.

Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove získala z Fondu na podporu umenia nenávratný finančný príspevok vo výške 80-tisíc eur, župa by mala prispieť sumou viac ako 20-tisíc eur. Vynovené priestory budú slúžiť na kultúrne, vzdelávacie a umelecké podujatia a vystúpenia, zároveň na komunitné aktivity a čitáreň pre širokú čitateľskú verejnosť. Informuje o tom župa na internetovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu