Prešovské cheerleaderky zbierajú úspechy. Už získali aj svoje prvé medaily


Foto: Prešovské cheerleaderky zbierajú úspechy. Už získali aj svoje prvé medaily Foto: Mesto Prešov

Dievčatá z ABC Cheerleaders zbierajú prvé úspechy. Športový klub ABC Cheerleaders v Prešove je zameraný na nový olympijský šport – športový cheerleading. Na východnom Slovensku ide zatiaľ o jediný klub zameraný na túto disciplínu. Dievčatá získali na súťaži Winter Cheer Open Slovakia striebro. Súťažili v kategórii Team Cheer, level 1.

„Dievčatá ukázali vo svojej zostave, čo sa doposiaľ naučili. Vedia základné pozície v cheerleadingu, základné gymnastické prvky, skoky, súčasťou zostavy boli aj stunty – zdvíhané prvky a pokrik, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou. Strieborná medaila je motiváciou do ďalšej práce. Cheerleading deťom nielenže poskytuje príležitosť rozvíjať svoje fyzické schopnosti a zručnosti, ale aj budovať sebavedomie a tímovosť,“ uviedla Miroslava Baranová, ktorá tím vedie.

Šport sa delí na tanečnú a športovú časť. V ABC Cheerleaders sa venujú športovej časti, ktorá spája akrobaciu na zemi aj vo vzduchu, typické sú živé pyramídy, tanec a pokrik. Na Slovensku sa stal cheerleading organizovaným športom v roku 2022.

„Vďaka ABC Cheerleaders sa s týmto športom zoznamujú aj deti na prešovských základných školách. Cheerleading sa učia na telesnej výchove v rámci projektu MODULY CHEER JE COOL Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v spolupráci so Slovenskou cheerleading úniou,“ informuje mesto Prešov na internetovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu