Lístky na MS v hokeji, mobil aj pracovný stroj za 2 000 eur. Podvodné inzeráty pripravili o peniaze ďalších ľudí


Foto: Lístky na MS v hokeji, mobil aj pracovný stroj za 2 000 eur. Podvodné inzeráty pripravili o peniaze ďalších ľudí Foto: ilustračné/pixabay.com

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove eviduje ďalšie prípady podvodu na internete, keď oklamaní kupujúci prišli o stovky až tisícky eur. Poškodení mali záujem o veci ponúkané v inzerátoch, a tak kontaktovali predávajúcich. Následne im po dohode zaslali peniaze. Zakúpené veci však nedostali. 

V prvom prípade reagoval záujemca na inzerát, v ktorom neznámy páchateľ ponúkal na predaj lístky na Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 v Ostrave. Po vzájomnej komunikácii mu poškodený poslal na zadaný účet 580 eur. Lístky mu však neprišli. 

„V druhom prípade sa poškodený muž zaujímal o ponuku pracovného stroja inzerovaného na internetovom portáli. Po telefonickom kontakte s inzerentom zaslal poškodený na zadaný účet sumu 2 000 eur. Pracovný stroj doručený nebol a ani peniaze neboli vrátené,“ priblížila polícia.

Treťou poškodenou je ženou, ktorá zaplatila prevodom za kúpu inzerovaného mobilu 270 eur. Telefón však nedostala. Vo všetkých troch prípadoch vedie polícia trestné stíhanie pre trestný čin podvodu.


Polícia v súvislosti s tým apeluje na občanov, aby boli obozretní vo virtuálnom priestore a chránili sa pred podvodnými aktivitami. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu