Ako efektívne znížiť výdavky na energie? Dotácia na obnovu až 19-tisíc v priemere


Foto: Ako efektívne znížiť výdavky na energie? Dotácia na obnovu až 19-tisíc  v priemere

Viete, akú energetickú spotrebu má váš dom? Trápia vás vysoké ceny energií v staršom dome? Energetické náklady na domácnosť neustále rastú, no existujú spôsoby, ako ich efektívne znižovať a tým šetriť financie. Vďaka kombinácii viacerých riešení dokážete ušetriť aj viac ako 60 %.

Ako sa dá ušetriť?

Zamerajte sa na najväčšie tepelné straty. Zateplenie domu, rekonštrukcia strechy, výmena okien, dverí a podlahy ich môže výrazne znížiť. Vďaka tomu stačí pre dosiahnutie komfortnej teploty interiéru vykurovať oveľa menej. 

Ďalším riešením sú nové energetické zdroje. Využívanie tepelných čerpadiel, fotovoltaických panelov, solárnych kolektorov, kondenzačných kotlov a rekuperácie prispeje k zvýšeniu efektivity a energetickej úspory.

Existujú však aj rôzne ďalšie opatrenia ako zelené strechy, rolety, tieniace rolety a vodné kontajnery. Aj tie môžu prispieť k zníženiu spotreby energií.


Na realizáciu opatrení vám prispeje štát

Štátna dotácia z projektu OBNOV DOM môže financovať veľkú časť týchto energetických zlepšení. Pre tento rok 2024 sa chystá nová výzva na podanie žiadosti o dotáciu. Buďte pripravení vopred a získajte príspevok vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. Pri posledných výzvach v priemere 19 000 € po ušetrení 30 alebo až 60 % na energiách oproti pôvodnému stavu pred obnovou.


Aké sú podmienky na získanie dotácie?

Pre získanie dotácie sú potrebné splniť určité podmienky ako napríklad mať vypracovaný energetický certifikát a dom musí byť evidovaný ako rodinný dom,  skolaudovaný pred rokom 2013. Celé znenie aktuálnej výzvy na obnovdom.sk

Spoločnosť LIMAT Reality&Building s.r.o. je komplexným poskytovateľom služieb v stavebnom a realitnom sektore. S širokou paletou služieb od stavebného a technického dozoru až po bankové a právne služby, sú schopní pokryť celý životný cyklus nehnuteľností a stavebných projektov. Cieľom je ponúknuť kvalitu, efektivitu a profesionálny prístup v každej fáze realizácie.

Jej sesterské odvetvie LIMAT Energy  zabezpečuje všetky potrebné služby a podporné opatrenia pre domácnosti záujemcov o získanie dotácie zo štátneho projektu Obnov Dom. Svojou odbornosťou dokáže viesť klientov od počiatočnej registrácie až po úspešné získanie finančnej podpory. 

Ich tím má bohaté skúsenosti z predošlých výziev a najmä mimoriadnej 5. výzvy pre okresy postihnuté krupobitím a zemetrasením na východnom Slovensku.

Každý žiadateľ si môže vybrať služby individuálne podľa svojich potrieb. Vytvorili však aj akciový balík, ktorý obsahuje všetko, pre kompletné a bezstarostné vybavenie dotácie.


Čo musím urobiť?

Vďaka LIMAT Energy  je na vašich pleciach len minimum starostí. Stačí napísať alebo zavolať, dohodnúť si obhliadku a zameranie domu a následne rozbehnúť proces prípravy. Tá pozostáva zo zhotovenia energetických certifikátov a projektovej dokumentácie a následného podania žiadosti a konzultácie zdarma.

Pre viac informácií a objednávku služieb navštívte webovú stránku www.limatenergy.sk alebo zavolajte na telefónne číslo 0940 944 213.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok