S doživotným zákazom viesť vozidlá si sadol do cudzieho auta, zišiel mimo cesty a narazil do plota


Foto: S doživotným zákazom viesť vozidlá si sadol do cudzieho auta, zišiel mimo cesty a narazil do plota Foto: pixabay.com

V sobotu 2. marca si 34-ročný Medzilaborčan v obci Kalinov zobral kľúče od auta, ktoré mu nepatrilo a jazdil s ním po obci. Na priamom úseku však zišiel z cesty a narazil do železného oplotenia. Auto sa stalo nepojazdným. 

„Policajná hliadka po príchode na miesto nehody vyzvala vodiča, aby sa podrobil dychovej skúške. Medzilaborčan sa jej bez nebezpečenstva pre jeho zdravie odmietol podrobiť a taktiež  odmietol aj lekárske vyšetrenie odberom krvi alebo iného biologického materiálu, ktoré je potrebné na zistenie prítomnosti alkoholu,“ uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajti zistili, že muž má okresným súdom uložený doživotný zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel. Skončil v cele policajného zaistenia, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom mu na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu