Mestá Prešovského kraja pripravujú program k Medzinárodnému dňu žien


Foto: Mestá Prešovského kraja pripravujú program k Medzinárodnému dňu žien Foto: Archív Kamily Kopčovej

Medzinárodný deň žien sa blíži, oslavuje sa 8. marca. Vznikol na Medzinárodnej ženevskej konferencii ako sviatok ženského boja za rovnoprávnosť v roku 1910. Stanovili ho aj na základe newyorského štrajku krajčírok. Prvýkrát sa u nás oslavoval v rámci ČSR v roku 1921. Po vojne bol zrušený a od roku 1945 opäť obnovený. Každý rok má na Slovensku svoju tradíciu a je u žien veľmi obľúbený. Mestá sa budú opäť usilovať čo najlepšie vyjadriť všetkým dámam patričnú úctu a uznanie.

V Giraltovciach sa zamerajú na ženský pôvab

Presne v piatok 8. marca sa v priestoroch MsÚ Giraltovce od 15.00 do 19.00 hod. bude môcť nežné pohlavie tešiť na výživové poradenstvo, beauty konzultácie, kozmetické a masérske služby, fitness trénovanie, workshop spojený s kompletnou starostlivosťou o pleť, vlasy či nechty. Akcia sa má niesť v duchu ženskosti, krásy a duše ženy.

„8. marec je sviatkom všetkých žien na svete. V tento deň sa potešte a doprajte kúsok luxusu a chvíľ len pre seba. Nechajte sa unášať chvíľami oddychu, nabiť novou energiou a objaviť i rozvinúť svoju ženskosť a výnimočnosť. Byť ženou je dar. Každá žena v sebe skrýva čaro, krásu a zmyselnosť. Nájsť si čas len pre seba je malým zázrakom dnešnej uponáhľanej dobe, dobe plnej povinností a pre ženy najväčším darom,“ informujú organizátori mesta Giraltovce.

„Príďte si užiť deň, osláviť svoj sviatok a dozvedieť sa, ako sa starať o svoje telo a dušu, objaviť a rozvinúť v sebe to najkrajšie a najcennejšie. Zavítajte v piatok do priestorov Mestského úradu v Giraltovciach. Čakajú na Vás špecialistky na krásu a starostlivosť o celé telo i dušu, lákavé kozmetické produkty, rady od fitness trénera, masérky, nutričnej poradkyne a navyše si môžete spolu s nami vychutnať lahodnú kávu a sladké pokušenie,“ láka mesto svojím programom.


Oslavy MDŽ majú vo Svidníku tradíciu

Svidnícke dámy sa tešia na sobotný koncert so speváčkou a herečkou Kamilou Kopčovou, ktorá je rodáčka zo Svidníka. „Po absolutóriu na Pražskom Konzervatóriu zostala žiť v Prahe, kde už niekoľko rokov pôsobí. Hrá v divadle Semafor a je členkou súboru Czech Cabaret. Ako sólová speváčka absolvovala posledné Vianočné turné orchestra Václava Hybša a je vokalistkou a tanečnicou na turné s kapelou Ewy Farnej. Odmalička tancuje, venuje sa tiež dabingu, hre na klavíri a nahováraní voiceoverov ako pre Slovenskú tak pre Českú republiku. Skúsenosti má i s natáčaním reklám či seriálov,informujú na svoje stránke.

„Iba vo Svidníku zažijete živý rozhovor a k tomu koncert zdarma, dostanete darček a užijete si krásny deň pre ženy - 9. marec v Dome kultúry. Staňte sa súčasťou nášho originálneho programu,“ avizuje mesto Svidník. Minulý ročník sa konal v podobnom duchu, keď Svidníčanov potešila taktiež známa rodáčka Kristína Peláková známa ako Kristina. Roky predtým ich zabával i spávajúci lekár Juraj Vančík, konali sa besedy s kožnou lekárkkou Hanou Zelenkovou a módnou návrhárkou Zuzanou Ľos-Božíkovou.

Mestá lákajú aj víkendovým programom

Víkendový program poteší i ženy v ďalších mestách. V bardejovskej športovej hale pri tejto príležitosti vystúpi La Gioia, FS Čerhovčan a DFS Vienok (M. Vileca). Podujatie sa uskutoční v nedeľu 10. marca od 18.00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu