FOTO: Mestské centrum vo Vranove dostalo nový nádych. Občanov poteší najmä moderná obradná sieň


FOTO: Mestské centrum vo Vranove dostalo nový nádych. Občanov poteší najmä moderná obradná sieň
Galéria: 11 fotiek
Foto: vranov.sk

Mesto Vranov nad Topľou nedávno dokončilo komplexnú rekonštrukciu svojho Mestského centra kultúry vrátane obradnej siene, čím prinieslo svojim občanom zmodernizované priestory pre kultúrne a spoločenské podujatia. 

Práce sa začali renováciou vstupných priestorov a pokračovali výmenou strešného plášťa, dverí, okien a dlažby, čím sa výrazne zlepšila estetika a funkčnosť budovy. Návštevníci určite privítajú obnovené vstupné schodisko s rampu pre imobilných.

Renovácia zahŕňala aj energetické úpravy, ako napríklad zateplenie obvodového plášťa budovy minerálnou vlnou, ktoré mestu ušetria nemalé finančné prostriedky.

Vnútorné priestory prešli tiež kompletnou prerábkou. Týkali sa modernizácie osvetlenia, podláh, pôvodné obklady na stenách nahradili tapety a 3D obklady. Výmena sa týkala aj stropu vo vstupnej časti budovy a súčasťou rekonštrukčných prác bolo tiež celoplošné prebrúsenie kameninovej dlažby, šedého mramoru, ako aj výmena obradného stola a interiérového nábytku. 


Financovanie projektu bolo zabezpečené kombináciou regionálneho príspevku z Akčného plánu a finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, a to v celkovej výške 266-tisíc eur. Samozrejme, mesto muselo preinvestovať aj vlastné zdroje, ktoré dosiahli 205-tisíc eur, uvádza mesto na internetovej stránke.

„Touto rekonštrukciou sme budove dali nielen nový, moderný dizajn, ale samotným zrealizovaním spomínaných stavebných prác, ako napríklad zateplenie strechy a obvodového plášťa budovy, výmenou okien, úpravou priečelia budovy, určite ušetríme nemalé prostriedky na energiách,“ konštatoval primátor mesta Ján Ragan.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu