Psíčkari v Humennom by mali zvýšiť pozornosť: Niekto po meste rozhadzuje špekáčiky so špendlíkmi a klincami


Foto: Psíčkari v Humennom by mali zvýšiť pozornosť: Niekto po meste rozhadzuje špekáčiky so špendlíkmi a klincami Foto: pexels.com

V Humennom neznámy páchateľ porozhadzoval špekáčiky so špendlíkmi a klincami. Pravdepodobne má ísť o pomstu, keďže nie každý majiteľ psa počas prechádzky po svojom miláčikovi upratuje. O prípade informuje TV JOJ. 

Návnada bola nájdená na ulici Laboreckej v Humennom. Majiteľ problém zaregistroval, keď jeho pes začal návnadu konzumovať. Okamžite zasiahol, v špekáčke našiel napichané špendlíky a klince. Takáto návnada môže psom veľmi uškodiť. 

Ako informuje pre TV JOJ veterinárna lekárka Lenka Lisa, psom to môže spôsobiť až smrteľné zranenie. Po konzumácii sa môžu poraniť črevá. „Pokiaľ je tam prepichnuté črevo, obsah z čriev prechádza do dutiny brušnej, dochádza k zápalu celého bruška zvieratka a následne k otrave celého organizmu. Zvieratko odchádza kvázi na otravu.“


Pri väčších plemenách si majiteľ ani nemusí všimnúť, že pes niečo také zjedol. Problémy však môžu nastať veľmi rýchlo. Alarmujúcim znakom je apatia, ak zviera prestane prijímať potravu, má problém s vylučovaním, prípadne je v stolici krv. V takých prípadoch treba konať okamžite. 

TV JOJ dodáva, že majitelia by mali byť počas prechádzok obozretní. Ak máte psíka pusteného navoľno, mali by ste ho skôr držať na kratšie, aby ste mali dosah na to, čo sa pred vami nachádza, poprípade môžete dať psovi náhubok, aby ste mali istotu, že nič zo zeme nezje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu