Máte radi medvedí cesnak? Obyvatelia Prešovského kraja radia, kde ho už môžete nazbierať


Foto: Máte radi medvedí cesnak? Obyvatelia Prešovského kraja radia, kde ho už môžete nazbierať Foto: Facebook/Prešov, Wald Fee

Medvedí cesnak je veľmi zdravá a chutná bylinka, ktorá rastie hlavne skoro na jar. Má výraznú vôňu a chuť a je veľmi zdravý. V kuchyni je veľmi obľúbený a počas jari ho zbiera skoro každý z nás. Keďže počasie nás tohto roka veľmi prekvapilo vysokými teplotami, okrem húb môžete v lesoch nájsť už aj medvedí cesnak.

Obyvatelia si v skupine Prešov radia, v ktorých lokalitách sa už ukázal. Pod príspevkom taktiež uvádzajú, ako medvedí cesnak zbierať správne. Mali by po ňom ostať aspoň dva lístky, aby prežil, preto by ste ho nemali „kosiť“ či vytrhávať. 


Kde už nájdete medvedí cesnak?

Používatelia radia, že ho môžete nájsť v Cemjate, na Podčičve, na Sigorde, na Domaši, v Tovarnom v okrese Vranov nad Topľou nad futbalovým ihriskom a taktiež na mieste Renčišov – Búče, v lese vedľa vleku. 

Chcete sa podeliť o úlovky medvedieho cesnaku, ktoré sa vám podarilo nazbierať? Pošlite nám fotografie na info@presovak.sk, radi ich uverejníme.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu