Pani Méta má 101 rokov a nevynechala žiadne voľby. Do volebnej miestnosti vo Svite prišla po vlastných


Foto: Pani Méta má 101 rokov a nevynechala žiadne voľby. Do volebnej miestnosti vo Svite prišla po vlastných Foto: Redakcia

Pani Méta Eleonóra Zacharová pochádza spod Tatier, konkrétne zo Svitu, a má 101 rokov. Ani vysoký vek jej nezabránil, aby v sobotu, počas prvého kola prezidentských volieb, šla voliť. Ako uviedla, voliť chodí preto, že v tejto krajine žije a chce, aby sme sa mali lepšie. O príbehu informuje RTVS.

„Odkedy žijem vo Svite, ani raz som voľby nevynechala. Od začiatku som bola presvedčená o svojom kandidátovi, sledujem, čo sa deje a myslím si, že som dobre volila,“ uviedla pani Méta a dodala, že podľa nej je súčasná politika pod úroveň a treba to zmeniť.

Slovensko podľa jej slov potrebuje inteligentných ľudí, ktorí sa politike rozmejú a za najlepšieho prezidenta doteraz považuje Rudolfa Schustera. Do volebnej miestnosti na Základnej škole Komenského vo Svite prišla pešo v spoločnosti svojej najlepšej kamarátky.


Na Slovensko prišla v 40. rokoch minulého storočia

Pani Méta sa narodila 19. februára 1923 v Norimbergu a počas života vychovala tri deti. Na Slovensko prišla v 40. rokoch minulého storočia počas druhej svetovej vojny a najskôr žila s manželom na Liptove, po tragickom požiari domu v roku 1948 sa presťahovala do Svitu. Uvádza to RTVS.


Podľa jej slov bolo pod Tatrami v tom čase veľa žien a po vojne nikto nič nemal, no aj tak to bolo pre ňu krásne obdobie. Pracovala v telefónnej centrále a dokonca ju vyhlásili za najlepšiu pracovníčku v Chemosvite.

„Bola som poslankyňou osem rokov, aj sudkyňa z ľudu, venovala som sa tomuto štátu, lebo tu žijem, mám rada Slovákov a vôbec ľudí, mám to šťastie, že žijem medzi dobrými ľuďmi,“ dodáva pani Méta a tvrdí, že na Slovensku je viac ako 80 rokov „na dovolenke“. Vysokého veku sa podľa vlastných slov dožíva aj vďaka tomu, že sa nevie hnevať a nič jej nechýba. Informuje RTVS.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu