FOTO: Na svidníckom podujatí Ruky a srdce pre človeka 2024 ocenili sociálnych pracovníkov


FOTO: Na svidníckom podujatí Ruky a srdce pre človeka 2024 ocenili sociálnych pracovníkov
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Svidník – oficiálna stránka mesta

Mesto Svidník zorganizovalo pri príležitosti Svetového dňa sociálnej práce, ktorý bol 19. marca, slávnostné podujatie Ruky a srdce pre človeka 2024. V rámci podujatia ocenili sociálnych pracovníkov vo Svidníckom okrese. Ako informovalo mesto, oceňovanie sa uskutočnilo 22. marca. 

„Pred piatimi rokmi skrsla myšlienka oceniť sociálnych pracovníkov v okrese Svidník. Doslova vyniesť na svetlo sveta tých, ktorí si to najviac zaslúžia. Počas celého roka sa starajú o ostatných – majú ruky a srdce pre človeka,“ uviedlo mesto. 

Na organizácii podujatia sa podieľali Sociálne služby a odbor kultúry Mestského úradu Svidník spolu s miestnou základnou umeleckou školou, ktorá sa postarala o sprievodný program. V rámci podujatia vystúpila aj Gizka Oňová.

Zoznam ocenených pracovníkov v roku 2024:

  • Anna Rozkošová, Senior dom SVIDA, Svidník
    Ocenená za obetavú prácu ako zdravotná sestra v Senior dom SVIDA, za príkladné a odborné vykonávanie svojej profesie. 
  • Monika Pustá, Atrium n. o., Svidník
    Ocenená za ľudský prístup a pracovné nasadenie ako tímlíder zariadenia a inštruktor sociálnej rehabilitácie, za profesionalitu, s ktorou dennodenne pristupuje k prijímateľom sociálnej služby.
  • Mária Dlabalová, Domov sociálnych služieb, Giraltovce
    Ocenená za obetavú prácu ergoterapeutky v Domove sociálnych služieb vo Svidníku, za individuálny a empatický prístup ku klientom. 
  • Mária Šimová, Denný stacionár, Giraltovce
    Ocenená za niekoľkoročnú prácu na pozícii vedúcej Denného stacionára v meste Giraltovce, za zodpovedný a priateľský prístup pri vykonávaní profesie. 
  • Tatiana Štefancová, Centrum pre deti a rodiny, Svidník
    Ocenená za prácu s deťmi a mládežou v Centre pre deti a rodinu vo Svidníku, za profesijné vzdelávanie a aplikovanie moderných kompetencií a postupov do praxe. 
  • Lenka Dzurjaková, Domáca opatrovateľská služba, Svidník
    Ocenená za dlhoročný odborný i ľudský prístup, starostlivosť o starších a ťažko zdravotne postihnutých občanov a za úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky. 
  • Elena Koščová, Domáca opatrovateľská služba, Giraltovce
    Ocenená za prácu a za pracovné výsledky pri poskytovaní domácej opatrovateľskej služby v meste Giraltovce, za úsilie, humánne činy a originalitu, s akou pristupuje k svojej práci. 
  • Peter Valiček, Gréckokatolícka diecézna charita
    Ocenený za dosiahnuté úspechy na pozícii riaditeľa GKCH v mnohých projektoch na podporu komunity, za založenie a rozvoj Sociálneho centra vo Svidníku, za vybudovanie Domu sv. Faustíny a neskôr zariadenia pre závislé ženy vo Svidníku. 
  • Mária a Juraj Maťašoví, Pekáreň Šandal
    Ocenení za nezištnú pomoc a podporu zariadenia Dom sv. Jozefa pekárenskými a cukrárenskými výrobkami z vlastnej výroby, za pomoc pri zabezpečovaní potravín počas obdobia pandémie Covid-19.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu