Prešovský kraj je prvý v počte dopravných nehôd za minulý rok. Polícia varuje pred najčastejšími príčinami havárie


Foto: Prešovský kraj je prvý v počte dopravných nehôd za minulý rok. Polícia varuje pred najčastejšími príčinami havárie Foto: ilustračné/pixabay.com

Najviac evidovaných dopravných nehôd na Slovensku bolo v minulom roku v Prešovskom kraji. V porovnaní s rokom 2022 sa ich počet zvýšil o 210. Informoval o tom Policajný zbor Slovenskej republiky.

V roku 2023 zaznamenala polícia v Prešovskom kraji celkovo 2 316 havárií. „Najčastejšou príčinou nehôd je stále nepozornosť na strane vodiča, neprimeraná rýchlosť a spôsob jazdy a nedodržiavanie dostatočného odstupu medzi vozidlami,“ doplnil Policajný zbor.  

Polícia v súvislosti s tým apeluje na vodičov, aby za volantom dodržiavali všetky pravidlá cestnej premávky a boli nanajvýš obozretní a tolerantní k všetkým jej účastníkom. Zároveň pripomína vodičom, aby sledovali situáciu na ceste a prispôsobili jazdu poveternostným podmienkam, povahe vozovky a svojim schopnostiam.

„Držte sa pravidla, že ponáhľať sa niekedy naozaj neoplatí a radšej stratiť sekundu v živote ako život v sekunde. Myslite na to, že nielen vy, ale aj ostatní účastníci cestnej premávky sa do svojho cieľa chcú dostať živí a zdraví,“ zdôraznila polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu