Meteorológovia upozorňujú na silný vietor a dážď v Prešovskom kraji


Foto: Meteorológovia upozorňujú na silný vietor a dážď v Prešovskom kraji Foto: pexels.com

Po príjemnom počasí, ktoré nás na väčšine Slovenska sprevádzalo počas víkendu, sme sa v utorok 2. apríla zobudili do zamračeného a upršaného dňa. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre viaceré oblasti Slovenska výstrahy, tie platia aj pre Prešovský kraj.

Konkrétne pre okres Poprad platia výstrahy prvého stupňa pred dažďom do 13:00 hod. Ojedinele sa očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 45 mm, pričom časť úhrnu môže spadnúť pri búrkach. Okrem toho platia aj výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách. 

Na hrebeňoch nad približne 1 700 metrov nad morom sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo, v nárazoch, rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu. Výstrahy pred vetrom na horách v okrese Poprad platia do stredy 7:00 hod.

„Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku, horolezectvo a podobne,“ uvádza SHMÚ na internetovej stránke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu