Poprad požaduje pre rekonštrukciu hlavnej cesty dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic


Foto: Poprad požaduje pre rekonštrukciu hlavnej cesty dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Železnice SR majú v blízkom období začať modernizovať železničnú trať na úseku Poprad-Tatry – Krompachy. S tým súvisí aj rekonštrukcia a rozšírenie cesty I/66, ktorá sa nachádza pod železničným mostom. Uzávierka premávky v tomto úseku má trvať približne jeden a pol roka. 

Mesto sa touto problematikou začalo zaoberať už v roku 2009 a následne i v ďalších rokoch pripravovalo možné scenáre dopravného riešenia. Na začiatku roka 2023 začalo mesto Poprad riešiť obchádzkovú trasu prostredníctvom zabezpečenia dočasného vyňatia úseku diaľnice D1 zo spoplatnených úsekov diaľnic,“ uvádza mesto Poprad.

Minister dopravy Jozef Ráž je rokovaniu s mestom prístupný a v najbližšom čase by mal prísť aj osobne do Popradu, aby daný problém spoločne dotiahli k spokojnosti občanov mesta.

Ako dodáva mesto v príspevku, obchádzková trasa od diaľničného privádzača napojeného na cestu I. triedy č. 66 po diaľničný privádzač napojený na cestu II. triedy č. 534 a opačný smer významne zlepší dopravnú situáciu v meste počas rekonštrukcie železničného mosta, pretože tým sa zníži počet vozidiel prechádzajúcich priamo cez mesto, resp. jeho mestské časti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu