Dopravný policajt zo Svidníka zarobil na kolkoch tisícky eur. Peniaze si mal brať do vlastného vrecka


Foto: Dopravný policajt zo Svidníka zarobil na kolkoch tisícky eur. Peniaze si mal brať do vlastného vrecka Foto: Ilustračné – Prezídium Policajného zboru

Dopravný policajt si mal brať peniaze za kolky do vlastného vrecka, policajná inšpekcia hovorí o tisíckach eur. Ako informuje TV JOJ, z tohto činu obvinili vedúceho pracovníka Okresného riaditeľstva PZ v Svidníku, ktorý mal pre policajný zbor pracovať viac ako 20 rokov. 

Prípad vyšetruje aj Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra. Vyšetrovateľ obvinil muža zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Brať si peniaze do vlastného vrecka sa mu darilo aj vďaka pozícii, ktorú zastával. 

Podľa zistení inšpekcie išlo o vedúceho pracovníka, ktorý mal prístup do evidenčného systému. V ňom žiadosť občana zadal ako finančne uhradenú. “Minimálne v 60 prípadoch za vodičské oprávnenie a v 29 prípadoch za zmeny v evidencii motorových vozidiel,” uviedla hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová 

Ako dodáva TV JOJ, muž je stíhaný na slobode a už niekoľko týždňov má byť v civile. Podľa hovorkyne Andrey Dobiášovej mal dopravný policajt štátu spôsobiť škodu vo výške približne šesťtisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu