Aké mesto, taký Tom a Jerry: Popradská mačka bola príliš lenivá na to, aby chytila pobehujúceho hlodavca


Foto: Aké mesto, taký Tom a Jerry: Popradská mačka bola príliš lenivá na to, aby chytila pobehujúceho hlodavca

Od nepamäti je známe, že mačky lovia okrem iného aj malé hlodavce, napríklad myši či potkany. To však pravdepodobne neplatí pre tie popradské. Stránka Only in Poprad uverenila v utorok 16. apríla kuriózne video, na ktorom sa baví celý internet. 

Autor videa vystihol moment, o ktorom pravdepodobne ani nesníval. Na videu je najskôr vidieť, ako mačka z chodníka pozoruje potkana, ktorý skáče v tráve cez detské ihrisko. Po tom, ako prebehol na chodník ku mačke, spozornel a „popradskú šelmu“ pozoroval.

Prišiel dokonca do tesnej blízkosti k mačke, no tá sa ani nepohla. Nakoniec sa rozbehli rovnakým smerom a pár sekúnd takto spolu kráčali po chodníku. Mačka za celý čas na hlodavca nezaútočila. Neskôr sa ich kamarátska prechádzka skončila a potkan vbehol naspäť do trávy.

Používatelia sa v komentároch pod videom veľmi bavia. Niektorí uvádzajú, že dôvodom, prečo mačka na potkana nazaútočila, môže byť skutočnosť, že je kŕmená ľuďmi. Takéto mačky lovia len zo zábavy a potkan je pre mnohé z nich veľká výzva. Potkany totiž vedia zaútočiť, a to u niektorých mačiek môže vyvolávať rešpekt. 


„Buď je tá mačka kotná a nechce riskovať zdravie alebo mladá a neskúsená. Potkan nie je ľahká korisť, to musí byť zdatná mačka alebo kocúr, aby lovila/lovil potkany,“ uviedla pod videom používateľka Denisa. Ďalšia používateľka sa na videu baví a tvrdí, že mačka pobehla len z povinnosti a dávala pozor, aby potkana nepredbehla.

Pozrite si zábavné video „popradskej šelmy“:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu