Rekonštrukcia nemocnice v Poprade bude stáť milióny. Oddelenia sa presúvajú


Foto: Rekonštrukcia nemocnice v Poprade bude stáť milióny. Oddelenia sa presúvajú Foto: nemocnicapp.sk

Nemocnica Poprad ešte v marci tohto roka ohlásila veľké plány spojené s rekonštrukciou objektu. Z plánu obnovy malo byť podľa prvých údajov vyčlenených na rekonštrukciu jednej z najväčších nemocníc na Slovensku 42 miliónov eur. Ide o prvú veľkú rekonštrukciu objektu po 15 rokoch od jej otvorenia.

„Cieľom komplexnej obnovy a prestavby financovanej sumou 42 miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti je modernizácia a rekonštrukcia budov nemocnice, technickej infraštruktúry a zníženie energetickej náročnosti,“ uviedla nemocnica. Na prestavbu si vyhradili obdobie 900 dní a bude sa dotýkať všetkých 10 poschodí lôžkovej časti objektu. Celý projekt pritom uskutočnia v plnom chode.

Vďaka komplexnej renovácii nemocnice by v objekte malo pribudnúť až 452 lôžok. Pribudnú aj lôžka, na ktorých sa pacientom poskytuje intenzívna zdravotná starostlivosť


Projekt odštartoval rekonštrukciou geriatrie

Ako potvrdil riaditeľ Nemocnice Poprad Stanislav Kandrík, rekonštrukcia objektu sa už rozbehla v plnom prúde. Začali s opravami na objekte tamojšej geriatrie, ktorá bude stáť viac ako 5,2 milióna eur. Nemocnica prízvukuje, že táto oprava úzko súvisí s prestavbou hlavného monobloku nemocnice. Prestavba druhého poschodia geriatrie, s ktorou zhotoviteľ výstavby začal, by mala umožniť presťahovanie neurologického oddelenia z hlavnej budovy, vďaka ktorému môže pokračovať rekonštrukcia nemocnice.

S úspešnou a rýchlou rekonštrukciou druhého poschodia geriatrie sa nemocnici plány vydarili v očakávanom termíne (piatok 19. apríla), uviedla nemocnica. Pokračovať budú s presúvaním ďalších oddelení. Nemocnica pripomína, že pacientom môže v ľahšej navigácii po jednotlivých pavilónoch poslúžiť navigácia pri vstupe do hlavnej budovy. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu