Bývalý člen podsvetia Erik Adamčo poputuje na slobodu, rozhodol súd v Prešove. Za mafiánske vraždy sedel 15 rokov


Foto: Bývalý člen podsvetia Erik Adamčo poputuje na slobodu, rozhodol súd v Prešove. Za mafiánske vraždy sedel 15 rokov Foto: Reprofoto TV JOJ

Bývalý člen východoslovenského podsvetia a brat šéfa skupiny Adamčovcov Erik Adamčo poputuje na slobodu. Odsúdený bol za mafiánske vraždy. Spolu so svojím bratom patrili medzi najobávanejšie postavy východného Slovenska 90. rokov. Erik Adamčo bol odsúdený v roku 2009 na súhrnný trest vo výmere 16 rokov za spoluúčasť na dvoch vraždách, ktorých sa so svojou skupinou dopustili ešte v 90. rokoch.

Pobyt v base ho napokon stál „len“ 15 rokov života, súd totiž rozhodol, že na slobodu poputuje o rok skôr. Riaditeľ väznice v Sabinove, v ktorej si Adamčo odpykával svoj trest, sa nechal počuť, že došlo k dostatočnej resocializácii. Tento fakt dopomohol Adamčovi pri jeho ceste za slobodou.

Ešte vo štvrtok 18. apríla nastal zásadný posun na súde v Prešove, ktorý rozhodol o Adamčovom podmienečnom prepustení. „Sudca prepustil môjho klienta hlavne na základe psychologického posudku, podľa ktorého prebehla resocializácia a pán Adamčo je pripravený a schopný sa zaradiť do života,“ povedal pre Startitup jeho advokát Milan Kuzma. 

Erik Adamčo bol podmienečne prepustený so skúšobnou lehotou v trvaní desať rokov, pričom tri roky bude mať mediačný dohľad. 


Vysoko inteligentní zabijaci

Ako portál ďalej informoval, brat prepusteného Erika Adamča Branislav bol považovaný za mafiánskeho bossa Zemplína. Sudca pritom poukazoval aj na vysoký intelekt oboch bratov. „Máte IQ 129, ešte dva stupne a môžete sa dostať do Mensy. Vaša inteligencia je ako ostrý nôž,“  vyriekol predseda senátu na margo Branislavovho intelektu. 

Bratia Adamčovci boli obávaní členovia východoslovenského podsvetia, ktorí mali blízko k šéfovi slovenskej mafie Mikulášovi Černákovi. Adamčo bol odsúdený za vraždu člena ich skupiny Alberta Sisáka, ktorého popravili pri odchode z diskotéky ešte v roku 1999. Druhá vražda, ktorá dopomohla jeho súhrnnému trestu vo výmere 25 rokov, sa odohrala v roku 2001. V tom roku sa zbavili Jaroslava Baláža. Muža uškrtili opaskom a jeho telo zakopali pri obci Krišovská Liesková. 

Zdroj: Google Maps


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu