Už čoskoro sa uskutoční tradičný Prešovský trojičný jarmok. Na toto sa môžete tešiť!


Foto: Už čoskoro sa uskutoční tradičný Prešovský trojičný jarmok. Na toto sa môžete tešiť! Foto: Mesto Prešov

V Prešove sa už čoskoro uskutoční tradičný trojičný jarmok. Návštevníkov prenesie v centre mesta k svojim koreňom, ľudovej kultúre a taktiež remeslám. Jarmok potrvá šesť dní, konkrétne od pondelka 3. júna do soboty 8. júna. 

Prešovský trojičný jarmok pripravil Park kultúry a oddychu a mesto Prešov. Ide o jedno z najznámejších mestských podujatí, tentokrát sa bude konať už o 23. ročník. Námestie zaplní takmer 100 stánkov s rozmanitou ponukou. Dejiskom bude Hlavná ulica, niekoľko stánkov pribudne aj na Floriánovej ulici. 

„Návštevníci sa môžu tešiť na pestrú prezentáciu ľudovej kultúry či remesiel. Uvidia napríklad maľovanie na drevo a drevené výrobky rôzneho druhu, ručne robené kožené výrobky, produkty z ovčej vlny, maľované dáždniky, záhradnú keramiku, ľanové ľudové a dobové výrobky a mnoho ďalších,“ uvádza mesto. 

Nová zóna so sedením

Súčasťou tohtoročného jarmoku bude aj nová zóna so sedením, gastrozóna s ponukou tradičných slovenských jedál a iných gurmánskych špecialít. Čakajú vás aj grilované jedlá, hnetené a kysnuté koláče, lokše v modernom prevedení, párance a zemiakové harule, trdelníky, remeselné pivá či domáce limonády.

Každý deň jarmoku vyvrcholí v podvečerných hodinách, o zábavu sa postrajú zaujímavé kapely, tešiť sa môžete na pestrý folklórny a hudobný program. Celý program Prešovského trojičného jarmoku nájdete na tomto odkaze.

Prečítajte si viac: