Príchody na internáty budú jednoduchšie: V okrese Stará Ľubovňa sa nedeľné autobusy prispôsobia vlakom


Foto: Príchody na internáty budú jednoduchšie: V okrese Stará Ľubovňa sa nedeľné autobusy prispôsobia vlakom Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Prešovský samosprávny kraj v utorok 30. mája informoval v príspevku na sociálnej sieti, že od 1. júna 2023 budú nedeľné autobusy v okrese Starej Ľubovne prispôsobené vlakom. Zmena by mala najviac pomôcť študentom, ktorí v tento deň cestujú na internáty. Autobusová doprava sa totiž prispôsobí zmene grafikonu vlakovej dopravy, ktorá je v platnosti od 2. mája.

Vďaka úpravám cestovných poriadkov v prímestskej autobusovej doprave sa od najbližšej nedele ešte viac skvalitní cestovanie študentom zo staroľubovnianskeho okresu na internáty. Najskôr sme dosiahli zmenu grafikonu, ktorá študentom pri dochádzke výrazne pomohla,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský na oficiálnej webovej stránke.

Od 1. júna bude zavedený autobusový spoj zo Starej Ľubovne, ktorý bude odchádzať o 16:10 hod. a jeho trasa bude pokračovať do Čirča, Orlova a späť. Tento spoj má nadväzovať na vlak Plaveč s odchodom o 17:31 hod., ktorého trasa pokračuje v smere na Prešov a Košice. Nadväznosť sa vytvorí aj na vlak Plaveč, ktorý má odchod 17:37 hod. a jeho cieľovou stanicou je Poprad.

Majerský dodal, že niektoré obce dostanú aj nové autobusové spoje, ktoré budú mať nadväznosť na tie smerujúce do Popradu a Prešova. Pribudnúť by malo spojenie zo Starej Ľubovne v čase 18:05 hod., ktoré bude pokračovať do Mníšeka nad Popradom a späť. Tu by sa mal zároveň vytvoriť sedemminútový prestup na vlakové spojenie do Popradu a vznikne aj desaťminútový prestup na autobus do Prešova. 


Novinkou bude aj spojenie na trase Stará Ľubovňa o 19:05 hod, ktoré bude smerovať do Kolačkova a späť, pričom v úseku Stará Ľubovňa – Nová Ľubovňa by malo prísť k doplneniu taktového režimu. Kolačkovo aj Nová Ľubovňa získajú spojenia na vlak do Starej Ľubovne, ktorý odchádza o 20:02 hod. do Popradu.

Viac o zmenách sa dočítate na stránke Prešovského samosprávneho kraja



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu