Cyklisti počas najstaršej cykloturistickej nonstop jazdy na Slovensku prejdú aj cez Svit a Poprad


Foto: Cyklisti počas najstaršej cykloturistickej nonstop jazdy na Slovensku prejdú aj cez Svit a Poprad Foto: trnavarysy.sk

Trasa cyklistickej nonstop jazdy Trnava – Rysy povedie tento rok aj cez mestá Svit a Poprad. K zmene došlo po tom, čo účastníkom podujatia neumožnili prejazd cez Vysoké Tatry po ceste druhej triedy II/537, na ktorej prebieha rozsiahla rekonštrukcia.   

Ako informovalo mesto Svit na svojej internetovej stránke, 45. ročník najstaršieho jednodňového cykloturistického maratónu na Slovensku sa uskutoční vo štvrtok 13. júla. Cieľom podujatia je pripomenúť si putovanie Trnavskej posádky do bojov Slovenského národného povstania.

Vytrvalostná jazda sa začne o 3:45 hod. v Trnave. Do Tatranskej Lomnice, ktorá je konečným miestom trasy, by mali cyklisti doraziť približne o 19:45 hod. Cez okresy Poprad a Kežmarok by mali prechádzať v čase od 18:00 do 19:30 hod. 

„150-členný pelotón cykloturistov s minimálne šiestimi sprievodnými vozidlami, ktoré budú označené nápismi Nonstop jazda a svetelnou signalizáciou (majákom oranžovej farby), sa bude pohybovať po uvedených cestách bez obmedzenia cestnej premávky na trase,“ uviedlo mesto Svit. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu