V Prešovskom kraji pribúdajú nové nabíjačky e-bicyklov. Prešovská župa na tento projekt poskytla 124-tisíc eur


Foto: V Prešovskom kraji pribúdajú nové nabíjačky e-bicyklov. Prešovská župa na tento projekt poskytla 124-tisíc eur Foto: Prešovský samosprávny kraj

V Prešovskom kraji pribúdajú nové nabíjačky e-bikov. Ich výstavbu podporil aj Prešovský samosprávny kraj prostredníctvom svojej grantovej schémy. Vďaka dotácii vo výške 124-tisíc eur pribudne deväť servisno-nabíjacích miest pod Tatrami a v Pieninách. 

„Za atraktívnym ekologickým projektom stojí spoločnosť Chodník korunami stromov a podporu mu vyjadrila aj prešovská župa cez svoj grantový program Výzva pre región. Prvá lastovička projektu je v obehu a poskytuje bezplatné rýchle a efektívne nabíjanie. A to v Bachledovej doline,“ uviedol Prešovský samosprávny kraj na oficiálnej internetovej stránke.

Výstavba verejných nabíjačiek je naplánovaná na rôznych miestach regiónu. Ide o osem samostatných nabíjacích stojanov a dva autonómne solárne prístrešky s nabíjacím stojanom. Nabíjačky budú na významných bodoch regionálneho cestovného ruchu, napríklad v okolí Dunajca a Ždiaru a ich rozmietnenie kopíruje kostrovú sieť cyklotrás. Priamo na tejto sieti sú navrhnuté nabíjacie miesta Červený Kláštor, Ždiar, Tatranská Kotlina, Strážky a Tatranská Lomnica. Pre prešovskú župu je rozvoj cykloturistiky už niekoľko rokov prioritou. 

„V realizácii má veľký projekt Poloniny Trail za približne 30 miliónov eur, ktorý v Národnom parku Poloniny spojí rusínske obce 86 kilometrov dlhým okruhom cyklotrás. V pláne je cyklookruh Okolo Domaše, prepojenie Vysokých Tatier a Slovenského raja, aj trasa pútnického významu Levoča – Spišský Jeruzalem a Spišské Podhradie,“ dodáva Prešovský samosprávny kraj. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu