Pri opravách ciest budú ako obchádzky slúžiť diaľnice a rýchlostné cesty


Foto: Pri opravách ciest budú ako obchádzky slúžiť diaľnice a rýchlostné cesty Foto: Ilustračné

Úseky diaľnic a rýchlostných ciest, ktoré sa budú dať využiť ako obchádzkové trasy pri rekonštrukciách ciest I. triedy v ich blízkosti, budú dočasne vyňaté zo spoplatnenia. Informuje o tom Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky v tlačovej správe. Bezplatný prejazd vybranými úsekmi diaľnice sa bude týkať áut do 3,5 tony. 

„Našim cieľom je, aby sa opravy a rekonštrukcie dotkli občanov čo najmenej. Preto zavádzame toto nové pravidlo a nastavujeme interné procesy tak, aby bolo všetko administratívne dotiahnuté ešte pred začiatkom prác na ceste,“ vyjadril sa minister dopravy Pavol Lančarič.

Zo spoplatnenia budú úseky vyňaté len počas trvania obmedzení na cestách a možné bude vyňať len také úseky, na ktorých tento ústupok nebude možné používať. Rezort dopravy už pred niekoľkými týždňami vyňal zo spoplatnenia úsek rýchlostnej cesty R1, vodiči cez neho obchádzajú uzavretý most ponad železnicu v Seredi.

„Rovnako rozhodlo o tom, že vodiči budú môcť bezplatne využiť úsek diaľnice D1 Triblavina – Zlaté Piesky počas rekonštrukcie cesty I/61 medzi Ivankou pri Dunaji a Bernolákovom, čo sa však zatiaľ nepodarilo administratívne uzavrieť,“ dodáva hovorca ministerstva dopravy Martin Petro. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu