Prešovská župa skontrolovala ďalšie cyklotrasy v kraji. Vyše 80 percent je v dobrom až veľmi dobrom stave


Foto: Prešovská župa skontrolovala ďalšie cyklotrasy v kraji. Vyše 80 percent je v dobrom až veľmi dobrom stave Foto: pixabay.com

V Prešovskom kraji prebehla tretia fáza pasportizácie cyklotrás, počas ktorej župa skontrolovala viac ako 2-tisíc kilometrov v šiestich okresoch. Zamerala sa najmä na ich aktuálny stav, ako aj náročnosť či vhodnosť pre rôzne typy bicyklov. V rámci kontroly tiež získala podrobnú fotodokumentáciu s odporúčaniami na budúce riešenia a realizáciu.

Ako informoval Prešovský samosprávny kraj na oficiálnej internetovej stránke, v Popradskom okrese preskúmali 549 kilometrov, v Kežmarskom 414, v Staroľubovnianskom 537, v Humenskom 141, v Sninskom 317 a v okrese Medzilaborce 120 kilometrov cyklistických trás. 

„Podľa uskutočnenej pasportizácie je stav cyklotrás v mapovaných okresoch z dvoch tretín veľmi dobrý až dobrý, čo predstavuje vyše 82 percent, vo vyhovujúcom stave je ďalších 16 percent cyklotrás na sledovaných územiach. Väčšina z nich sa nachádza na účelových cestách a len málo z nich je v nevyhovujúcom a havarijnom stave, čo je 1,5 percenta,“ uviedla župa.

Ako ďalej doplnila, ide o poslednú etapu pasportizácie cyklotrás v kraji. Pri jej realizácii využila novú aplikáciu pre zber dát, ktorá má slúžiť predovšetkým pre cyklokoordinátora, pracovníkov Úradu Prešovského samosprávneho kraja, cykloznačkárov a správcov cyklotrás. Výsledky všetkých troch etáp poskytnú informácie o tom, ktoré trasy je potrebné upraviť či dobudovať.


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu