VIDEO: Po zranenej hluchánici Stele boli do voľnej prírody vypustení aj výr s vydrou


Foto: VIDEO: Po zranenej hluchánici Stele boli do voľnej prírody vypustení aj výr s vydrou Foto: Facebook/Tatranský národný park

Po hluchánici Stele boli do voľnej prírody vypustení aj výr a vydra, ktorých sa podarilo zachrániť uplynulý víkend. Pracovníci Správy TANAPu ich následne premiestnili do rehabilitačnej stanice v Liptovskom Mikuláši, kde sa veľmi rýchlo uzdravili a nabrali novú silu do života. 

Pri odchyte výra skalného vo voliére sme však museli byť opatrní, aby sme na vlastnej koži nepocítili ostrý zobák či pazúry tohto fešáka, ktorý za pár dní pobytu u nás veľmi obžil,“ informuje Tatranský národný park na sociálnej sieti

Zachránenej vydre sa v rehabilitačnej stanici veľmi zapáčilo a voliéru nechcela opustiť, a to aj napriek tomu, že už v pondelok šantila a pýtala sa na slobodu. Následne si to však rozmyslela a odmietala so zamestnancami spolupracovať. 

Nechceli sme nič podceniť – a tak sme sa na návrat malej divošky do jej prirodzeného prostredia poriadne pripravili. Dovtedy temperamentná vydra nás však prekvapila. Scéna ako z akčného filmu sa nekonala. Divoška proste zadriemala,“ dopĺňa Tatranský národný park.


Pozrite si, ako skončil prvý pokus o vypustenie do vody: 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu