FOTO: Prešovskí dobrovoľníci a hasiči vytvorili priestor pre migrantov, kde môžu prečkať chladné noci


FOTO: Prešovskí dobrovoľníci a hasiči vytvorili priestor pre migrantov, kde môžu prečkať chladné noci
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Podaj ďalej Prešov

Občianske združenie Podaj ďalej Prešov pomáha spolu s dobrovoľnými hasičmi z Prešova, Ľubotíc a Slovenskou humanitárnou radou migrantom počas chladného počasia. V budove, kde združenie sídli, vytvorili teplé útočisko, najmä pre matky s deťmi.

Počas čakania na dokumenty od cudzineckej polície, ktoré sa nachádza neďaleko, si môžu v týchto priestoroch oddýchnuť, prezliecť sa, pospať si, umyť sa, nabiť si telefón a najesť sa. Deti, ktoré to potrebujú, dostanú aj lepšie a teplejšie oblečenie alebo topánky spolu s rukavicami a čiapkami do zimy. 

Občianske združenie na sociálnej sieti opísalo, ako sa hasiči spolu s dobrovoľníkmi spojili a rýchlo zveľadili priestory. Hneď od stredy mohli tak poskytnúť útočisko niekoľkým matkám s deťmi, kde najmenšie malo iba štyri roky. Do tepla pozvali aj ďalších migrantov prichádzajúcich zo Sýrie. 

„Ďakujeme hasiči za vašu neuveriteľnú ľudskosť a podporu v každom ohľade. Nikdy ste nás nenechali v štichu a vaša pomoc je pre nás veľkou oporou a presvedčením,“ napísali členovia občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov na sociálnej sieti. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu