Pytliak z Milpoša mal držať zakázanú zbraň. Enviropolícia uňho našla zvieracie trofeje za viac ako 8-tisíc eur


Foto: Pytliak z Milpoša mal držať zakázanú zbraň. Enviropolícia uňho našla zvieracie trofeje za viac ako 8-tisíc eur Foto: pexels.com

Vyšetrovateľ oddelenia Prešov odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality obvinil 31-ročného muža P. G. z obce Milpoš v okrese Sabinov zo zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, z pytliactva a aj z porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Obvinený P. G. mal vo svojom dome držať malokalibrovú pušku československej výroby, ktorá je podľa zákona zakázaná. Zároveň mal začiatkom októbra minulého roka bez povolenia uloviť jeleňa lesného, čím spôsobil škodu poľovníckemu združeniu za takmer 2-tisíc eur a aj Slovenskej republike za 4 400 eur. 

Podľa zistení enviropolicajtov mal obvinený prechovávať trofeje, konkrétne vypreparovanú lebku vlka dravého a kožu z mačky divej. Taktiež mal protiprávne držať dva neživé exempláre živočíchov, ktorých hodnota bola vyčíslená na 8-tisíc eur. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do výšky 8 rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu