Volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov podľahli Spartak Myjavac, pre domácich je to už druhá prehra s Myjavčanmi


Foto: Volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov podľahli Spartak Myjavac, pre domácich je to už druhá prehra s Myjavčanmi Foto: Veronika Mihaliková

V sobotu 25. novembra pokračovala základná časť Niké extraligy mužov zápasmi 10. kola, kde volejbalisti MIRAD UNIPO Prešov prehrali so súperom TJ Spartak Myjavac. Zverenci trénera Erika Digaňu podľahli v troch setoch 0:3. 

Na akademickej pôde Prešovskej univerzity dokázali domáci hráči odolávať súperovi len do polovice setu. V prvom aj v druhom dejstve sa Šarišania zasekli v postavení, čo pomohlo ich súperovi zbierať body. Až v treťom sete síce naklonili na dlhší čas skóre na svoju stranu, no ku koncu im už súper nedovolil otočiť výsledok.

Tréner hostí Vitalij Osipov ocenil zo svojho tímu výkon nahrávača Dominika Vala: „Pre nás to bolo veľmi dôležité víťazstvo, pretože Prešov hrá doma veľmi dobre pre svojich divákov. Myslím si, že výsledok 3:0 si bude ceniť každý z hráčov. My sme splnili väčšinu toho, čo sme chceli vidieť na ihrisku.“


„V prvom sete sme nezačali ideálne, hlavne na servise. Obranou sme si niektoré veci držali. Žiaľbohu ma mrzí, že v hlavách niektorých hráčov možno vzniká myjavský komplex. Druhá vec, čo ma mrzí, že keď chceme, aby sa mladí hráči posúvali, musia do zápasu ísť na plné obrátky. Priemerné výkony nepatria do nášho tímu,“ vyjadril sa k zápasu tréner prešovských volejbalistov Erik Digaňa s tým, že za najlepšieho hráča označil libera Martina Turisa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu