Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v odvete nad Islanďanmi, čím si vybojovali vstup do osemfinále Európskeho pohára


Foto: Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v odvete nad Islanďanmi, čím si vybojovali vstup do osemfinále Európskeho pohára Foto: V. Zamborský

Hádzanári Tatrana Prešov si zahrajú v Európskom pohári aj v budúcom roku. Po trojgólovom víťazstve v prvom zápase 3. kola Európskeho pohára EHF zvíťazili zverenci trénera Pavla Jana nad súperom UMFA Afturelding aj v odvete. Prešovčania vyhrali na domácej pôde o tri góly s výsledným skóre 28:25. Po sčítaní oboch zápasových výsledkov tak triumfovali o šesť gólov a stali sa prvým známym osemfinalistom súťaže. 

Hráči z Islandu neboli pre domácich ľahkí súper, no počas zápasu sa ani raz neocitli v pozícii postupujúceho tímu. Najviac viedli o jeden gól, čo bolo naposledy v polčasovej prestávke. V druhom dejstve sa víťazstva už nepustili slovenskí vicemajsteri a dotiahli to tak až do konca. Najlepším strelcom Tatrana aj zápasu sa stal Pavel Hernandez, ktorý strelil sedem gólov.

Svojho súpera spomedzi 16 najlepších tímov tretej najvýznamnejšej európskej súťaže sa Tatran dozvie po žrebe v utorok 5. decembra. Osemfinále je na programe vo februári budúceho roka. Pred domácimi fanúšikmi sa prešovskí hádzanári ukážu aj budúci víkend počas šlágra Niké handball extraligy. V sobotu 2. decembra o 18:00 hod. rozohrajú zápas proti úradujúcemu majstrovi Slovenska MŠK Považská Bystrica.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu