FOTO: Liečebný stroj či terminály. Viaceré zariadenia sociálnych služieb v Prešovskom kraji majú nové vybavenie


FOTO: Liečebný stroj či terminály. Viaceré zariadenia sociálnych služieb v Prešovskom kraji majú nové vybavenie  Foto: Prešovský samosprávny kraj

Do viacerých zariadení sociálnych služieb pre seniorov v okresoch Bardejov, Svidník, Poprad a Stará Ľubovňa pribudlo nové vybavenie. Nákup sa podarilo zrealizovať prostredníctvom Výzvy poslancov Prešovského samosprávneho kraja a Výzvy predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Ako informovala prešovská župa na oficiálnej internetovej stránke, v rámci výziev preinvestovala celkovo 81-tisíc eur.

Krajské financie využili In Vita sociálne a ošetrovateľské centrum v Zborove, denný stacionár Jar života v Giraltovciach, Dom seniorov v Tatranskej Štrbe aj zariadenie sociálnych služieb Senior residence vo Vyšných Ružbachoch. Vďaka dotácii zaobstarali v Dome seniorov v Tatranskej Štrbe 13 prenosných miniterminálov na čiarový kód IS Cygnus.      

„Slúžia k získavaniu preukázateľných informácií o množstve sociálnej a zdravotnej starostlivosti poskytnutej klientovi. Fungujú pritom na princípe exportu informácií po stiahnutí dát z terminálov do informačného systému Cygnus, kde sa následne spracovávajú,“ priblížil Prešovský samosprávny kraj. 

Do zariadenia In Vita Zborov zakúpili liečebný stroj Thera-Trainer na zlepšenie hybnosti a mobility pacienta, v zariadení sociálnych služieb Senior residence vo Vyšných Ružbachoch vymenili pôvodné skrine za nové a v Dennom stacionári Jar života v Giraltovciach nakúpili kreslá.


Prešovský samosprávny kraj podporil v tomto roku aj ďalšie projekty zamerané na obnovu zariadení sociálnych služieb a modernizáciu ich technického vybavenia, napríklad Domova sv. Dominica v Petrovanoch, Seniorparku v Poprade, Gerion senior centra v Zámutove, Gréckokatolíckej charity v Prešove či Slovenského Červeného kríža a mnohých ďalších,“ uzavrela župa. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu