Prešovskí volejbalisti vyhrali nad svojím východoslovenským súperom. Aktuálne sú na druhej priečke v tabuľke


Foto: Prešovskí volejbalisti vyhrali nad svojím východoslovenským súperom. Aktuálne sú na druhej priečke v tabuľke

V sobotu 9. decembra pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 12. kola základnej časti, kde sa predstavili aj volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov. V poradí už druhýkrát v tejto sezóne sa im podarilo poraziť svojho východoslovenského súpera spod Dukly.

Zverenci trénera Erika Digaňu triumfovali nad TJ Slávia Svidník 3:0 po setoch 25:23, 25:22 a 25:17, čím sa pred záverečnými kolami zaradili na priebežné 2. miesto. Ich umiestnenie ostáva ešte otázne, všetko môže zmeniť výsledok z nedeľného posledného zápasu medzi Bratislavou a Myjavou.

Počas sobotného zápasu predviedli obe družstvá vyrovnanú hru v prvom aj druhom sete. O víťazovi sa rozhodovalo na koncoch, kedy boli trpezlivejší domáci hráči. V treťom sete vyhrávali už pohodlne s 8-bodovým náskokom. Tréner domácich označil za najužitočnejšieho hráča svojho smečiara Michala Ščerbu.


„Po Banskej Bystrici sme sa s chlapcami potešili, ale povedali sme si, že sa sústredíme už len na Svidník. Dnes sa tešíme z výhry, ale už zajtra prepíname koncentráciu na zápas s Komárnom,“ výhlásil po zápase Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov.

Kouč Svidníka Rastislav Paňko ocenil výkon brazílskeho univerzálneho hráča Renana Saltona, zároveň dodal: „Prešov zahral dobrý zápas, robil menej chýb. My sme podali nezodpovedný výkon v dôležitých momentoch. Tie lopty, ktoré sme mali uhrať, sme nezvládli.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu