V Stropkove sa už tradične uskutočnia Vianočné remeselné trhy. Tešiť sa môžete na zaujímavé stánky a program


Foto: V Stropkove sa už tradične uskutočnia Vianočné remeselné trhy. Tešiť sa môžete na zaujímavé stánky a program Foto: Facebook/Mesto Stropkov - oficiálna stránka

V štvrtok 21. decembra a v piatok 22. decembra sa v Stropkove na Námestí SNP už tradične uskutočnia obľúbené Vianočné remeselné trhy. Organizátori očakávajú účasť takmer päťdesiatich predajcov. V ponuke trhov budú rôzne vianočné dekorácie, šperky, drevené a prútené výrobky, keramika, včelárske výrobky, hračky a mnoho ďalšieho.

„Priamo na trhoch bude prebiehať aj výroba tradičných dychových ľudových nástrojov. Trhy potrvajú od deviatej do osemnástej hodiny, stánky s občerstvením budú k dispozícii do 20. hodiny,“ vyjadril sa vedúci odboru školstva a kultúry MsÚ v Stropkove Tibor Kubička.

V oba dni od 16:00 hod. začne kultúrny program. Vo štvrtok sa na pódiu predstavia žiaci ZUŠ F. Veselého a s unikátnym programom Vianoce pieskom maľované vystúpi Anastasija Melencova. Na piatok sú pripravené vystúpenia folklórnej skupiny Stropkovčani a chrámového zboru sv. Cyrila a Metoda.



Okrem toho bude súčasťou trhov niekoľko charitatívnych sprievodných podujatí, napríklad predaj výrobkov klientov Domu detí Božieho milosrdenstva, seniorov z Nového domova či študentov gymnázia. Vo štvrtok i v piatok bude primátor Ondrej Brendza pre širokú verejnosť podávať Primátorský punč. Stropkovčania budú môcť pri tejto príležitosti venovať dobrovoľný príspevok, ktorý poputuje na dobročinné účely. Centrum pre deti a rodiny zo Svidníka bude o sedemnástej hodine realizovať zbierku šatstva.

„Podobne ako vlani, aj teraz budú v piatok popoludní stropkovskí otužilci združení v klube Ondavské utopence variť a predávať kapustnicu, pričom výťažok venujú obyvateľom neďalekej obce Ďapalovce postihnutým septembrovým zemetrasením,“ doplnil vedúci odboru školstva.

TIP: Nestíhate trhy navštíviť? Unikátne drevené bytové dekorácie si môžete kúpiť aj online na drevko.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu