Popradčanke sa predstavil ako policajt, žiadal od nej peniaze. Tá na neznámy účet poslala 10-tisíc eur


Foto: Popradčanke sa predstavil ako policajt, žiadal od nej peniaze. Tá na neznámy účet poslala 10-tisíc eur Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Neznámy muž kontaktoval 81-ročnú Popradčanku, ktorej sa predstavil ako policajt a tvrdil, že jej syn spôsobil dopravnú nehodu a poškodení manželia na neho chcú podať trestné oznámenie. Dodal však, že ak im vyplatí 10-tisíc eur, trestné oznámenie nepodajú.

„Oslovená pani s touto možnosťou súhlasila a peniaze šla vložiť do banky na dohodnutý účet. Popradčanka potom telefonicky kontaktovala svojho syna, ktorý ju ubezpečil, že žiadnu dopravnú nehodu nespôsobil a ani nebol účastníkom žiadnej nehody,“ uvádza krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po mužovi na fotografii. Svojou výpoveďou by mohol pomôcť prispieť k objasneniu daného prípadu. Ak ste ho spoznali, kontaktujte políciu na čísle 0961 893 601 alebo na známom telefónnom čísle 158, prípadne prostredníctvom správy na FB stránke polície

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. Polícia upozorňuje, že kontaktovať svojich blízkych, či informácia od neznámej osoby je alebo nie je pravdivá, je nutné skôr, ako odovzdáte peniaze neznámym ľuďom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu