Počas valentínskej kampane môžu darcovia krvi v Humennom zistiť svoju krvnú skupinu


Foto: Počas valentínskej kampane môžu darcovia krvi v Humennom zistiť svoju krvnú skupinu Foto: ilustračné/pixabay.com

Personál hematologicko-transfúziologického oddelenia humenskej nemocnice v rámci valentínskej kampane spríjemní odber darcom krvi raňajkami, sladkým prekvapením, svetelnou fotostenou, výzdobou aj drobnými darčekmi. 

Ako informovala PR špecialistka Penty Hospitals Bianka Krejčíová, nemocnica darcom zároveň ponúka možnosť zistiť svoju krvnú skupinu. Zdravotníci sa totiž často stretávajú s tým, že ju ľudia nepoznajú.     

„V prípade vážnej autonehody, náhlej straty množstva krvi či rôznych iných zdravotných komplikáciách a nepredvídateľných situáciách je však podstatné, aby človek poznal svoju krvnú skupinu. Rovnako dôležité je poznať aj jej Rh faktor. Môže to totiž v rozhodujúcich situáciách pomôcť zachrániť život nám aj našim blízkym,“ priblížila Bianka Krejčíová. 

Špeciálny valentínsky odber sa uskutoční na hematologicko-transfúziologickom oddelení v humenskej nemocnici v piatok 16. februára v čase od 7:00 do 10:00 hod. Darovať krv môžu záujemcovia aj v ďalších termínoch valentínskej kampane, a to v utorky 13. a 20. februára a v piatok 23. februára od 7:00 do 10:00 hod.   


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu