V Poprade 15-roční mladíci napadli 18-ročného. Boli pod vplyvom alkoholu, zasahovala mestská polícia


Foto: V Poprade 15-roční mladíci napadli 18-ročného. Boli pod vplyvom alkoholu, zasahovala mestská polícia Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Mestská polícia v Poprade má za sebou rušný víkend, počas ktorého pomáhala vo viacerých prípadoch. V prvom prijali mestskí policajti v piatok pred polnocou na linku 159 oznámenie o bitke troch osôb pred OC Forum. 

Dvaja 15-roční mladíci napadli 18-ročného tínedžera, o ktorom sa domnievali, že im ukradol mobil. Všetci traja boli pod vplyvom alkoholu. Po príchode hliadky na miesto bol jeden z chlapcov zadržaný  pracovníkmi SBS nákupného centra. Druhého podozrivého hliadka prenasledovala a nakoniec aj zadržala na úteku. Pre dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu výtržníctva prevzali zadržané osoby príslušníci obvodného oddelenia štátnej polície. 

V druhom prípade prijali mestskí policajti žiadosť z operačného strediska 112 o zásah na sídlisku Juh, kde mala skolabovať 80-ročná žena. Hliadka po príchode našla osobu v bezvedomí, ktorá nedýchala, a preto jeden člen okamžite začal s ručnou masážou srdca a druhý pripravoval AED.

„Ručnou masážou sa však podarilo ženu oživiť, začala dýchať, takže AED už nebolo potrebné použiť. Po stabilizovaní bola staršia pani prevezená posádkou RZP do nemocnice,“ informuje v príspevku na sociálnej sieti mesto Poprad. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu