Nadácia PSK rozdelila financie na pomoc po zemetrasení, pomôže aj napadnutému Patrikovi z Lendaku


Foto: Nadácia PSK rozdelila financie na pomoc po zemetrasení, pomôže aj napadnutému Patrikovi z Lendaku Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Nadácia Prešovského samosprávneho kraja opäť pomáha. Nadácia pre podporu rodiny v pondelok 12. februára prerozdelila 152-tisíc eur. Financie pomôžu obciam a cirkvám, ktoré zasiahlo októbrové zemetrasenie.

Pomoc je určená 22 právnickým osobám zo zemetrasením dotknutých okresov Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. Konkrétne sú z obcí Matiašovce, Žalobín, Malá Domaša, Nová Kelča, Matiaška, Rafajovce, Kvakovce, Radvaň nad Laborcom, Víťazovce, Sopkovce, Turcovce, ale aj Jankovce, Košarovce či z obcí Tokajík, Miková, Brusnica a Vojtovce.

Nadačná pomoc smeruje aj k jej žiadateľom, momentálne pomôže rodine z okresu Kežmarok„Ide o vysoko medializovaný prípad z posledných dní. Nadačné peniaze vo výške 2-tisíc eur pomôžu rodinke s transportom zraneného zo zahraničia a s rehabilitáciami,“ uvádza kraj.

Žiadateľom, ktorí sa ocitli v núdzi je venovaný aj výťažok zo 16. ročníka Benefičného bowlingového turnaja vo výške 10-tisíc eur. Na turnaji sa celkovo stretlo 24 tímov. Prešovský samosprávny kraj o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu