Hvezdáreň láka školákov počas jarných prázdnin aj kúzlami


Foto: Hvezdáreň láka školákov počas jarných prázdnin aj kúzlami Foto: Kúzelná fyzika

Kúzla, ktoré budú ukážkami fyzikálnych javov, si môžete vychutnať v prešovskej hvezdárni. Kúzelná fyzika s programom „Z času na čas“ zaujme najmenších, ale aj dospelých v posledný februárový deň.

Hoci je podujatie primárne určené žiakom základných škôl, nájde si obľubu aj u menších detí či väčších školákov a zabaví zároveň aj ich rodičov. Zároveň ich navodí na vyučovanie počas jarných prázdnin.

„Kúzelná fyzika je zábavno-vzdelávacie predstavenie pásma experimentov s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom (fyzikálne kúzla). Jednotlivé experimenty sú vyberané tak, aby zaujali divákov všetkých vekových kategórií,“ informuje o predstavení kúzelný fyzik a popularizátor fyziky Michal Figura, ktorý motivuje deti, aby si náročný predmet vďaka hravej firme obľúbili už odmalička.


Približne hodinový program zábavnej a očarujúcej fyziky s názvom „Z času na čas“ uvidíte vo štvrtok 29. februára v prešovskej Hvezdárni a planetáriu. V rovnaký deň vás zabaví aj Hudba pod hviezdnou oblohou. Zaujímavý program je však ladený v rámci celého týždňa i nasledujúcich dní.

I ďalšie inštitúcie sú pripravené

Krajské mesto s jarným prázdninovým programom pre školákov nezaháľa. V Prešove majú deti neustále bohatý program, či už je to kino, bazény, obchodné centrá či knižnice. Okrem toho zaujmú žiakov aj rôznorodé výstavy s bohatou tematikou v prešovských inštitúciách. Saleziáni v Prešove pripravili pre deti prázdninové oratko od utorka do štvrtka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu