Na prešovských cestách sa začalo jarné upratovanie. Práce budú prebiehať postupne v celom meste


Foto: Na prešovských cestách sa začalo jarné upratovanie. Práce budú prebiehať postupne v celom meste Foto: Mesto Prešov

Mesto Prešov začalo so zberom kamienkov a čistením komunikácií. Upratovanie prebehne postupne v celom meste na základe rozdelenia na šesť okruhov. Prioritou sú najfrekventovanejšie úseky, začalo sa centrom mesta. V teréne je 12 kusov techniky, je vykonávaný strojový a ručný pozber. Okrem toho je súčasťou práce aktivačných pracovníkov aj upratovanie zastávok MHD. 

„Mesto sa stará o oveľa viac, ako len o cesty a chodníky. Udržiavať a opravovať potrebujeme z vlastných zdrojov aj zábradlia, obrubníky, schodiská, rigoly, vpusty alebo dlažbu na Hlavnej ulici. Podarilo sa nám napríklad realizovať opravy na uliciach Metodova, opravu dlažby na Hlavnej 92, výtlk pod retardérom na Palackého ulici, opravovali sme aj schody na ulici Alexandra Matušku, výtlky na Karpatskej a na Námestí Kráľovnej pokoja. Budeme sa venovať aj miestam, ktoré sme určili na základe monitoringu správcu komunikácie a podnetov od verejnosti,” uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Výtlky na cestách sa ešte v čase zimnej údržby podarilo opraviť aj na uliciach Československá, Jesenná, Švábska, Engelsova, Sekčovská, k Surdoku, Jánošíkova a ulici Októbrová, na ktorej poškodenie upozorňovali viacerí jej obyvatelia. S prácami bude radnica pokračovať po zime aj na cestách v užšom a širšom centre mesta, pričom prioritu budú mať opäť najviac frekventované úseky.


V pláne je ďalej postupovať v opravách na Hlavnej ulici, uliciach Baštová, Suchomlynská či Slovenská, a následne sa budú cestári podľa dôležitosti a závažnosti porušenia vozovky presúvať do ďalších častí mesta. Prioritou sa však skôr stanú ulice Grešova, Janka Borodáča, Kapitána Nálepku a Masarykova, na ktorých bude práce nevyhnutné vykonať vzhľadom na pripravovanú rekonštrukciu mosta na Lesíku delostrelcov.

„Súvislejšie opravy vozovky by mali byť realizované najskôr na uliciach Chalupkova a Družstevná. Ďalšie súvislé opravy ciest v meste budú nadväzovať na požiadavky, ktoré vzídu z rokovaní výborov mestských častí v Prešove. V rozpočte na rok 2024 bolo na bežné opravy a údržbu miestnych ciest a komunikácií zatiaľ vyčlenených 310-tisíc eur. V priebehu roka bude mesto túto položku podľa potrieb navyšovať rozpočtovými opatreniami,“ dodáva mesto na internetovej stránke



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu