Župné knižnice spustili novú spoplatnenú službu. Čitatelia na ňu potrebujú aplikáciu


Foto: Župné knižnice spustili novú spoplatnenú službu. Čitatelia na ňu potrebujú aplikáciu Foto: ilustračné/pixabay.com

Župné knižnice prišli s novinkou. Čitatelia si môžu okrem tlačených a elektronických kníh požičať aj audioknihy. Nová spoplatnená služba už funguje v župnej knižnici v Bardejove, Levoči, Poprade, Prešove a vo Vranove nad Topľou.  Informovalo o tom oddelenie komunikácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja.  

Audioknihy si môžu čitatelia vypožičať podobne ako elektronické knihy. Na využívanie služby je potrebný platný čitateľský preukaz, respektíve registrácia v knižnici. Zároveň si služba vyžaduje inštalovanie bezplatnej aplikácie Palmknihy, ktorá je určená pre telefóny, tablety a čítačky so systémom Android alebo iOS.

Čitatelia si na mesiac môžu vypožičať maximálne tri audioknihy. Po dosiahnutí časového limitu sa audioknihy automaticky samy vrátia. Presný postup výpožičky majú knižnice uvedené na svojich internetových stránkach. 

„Nová služba je spoplatnená, a to podľa aktuálneho cenníka, ide približne o sumu 1,50 za jednu audioknihu,“ doplnilo oddelenie komunikácie. 


Služba je dostupná v Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove, Podtatranskej knižnici v Poprade, Okresnej knižnici Davida Gutgesela v Bardejove, Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou a v Knižnici Jána Henkela v Levoči. 

Čoskoro ju plánuje spustiť Podduklianska knižnica vo Svidníku a neskôr v tomto roku aj Ľubovnianska knižnica v Starej Ľubovni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu