Už zajtra sa začnú práce na autobusovej stanici v Levoči, náhradné nástupiská budú označené oranžovou farbou


Foto: Už zajtra sa začnú práce na autobusovej stanici v Levoči, náhradné nástupiská budú označené oranžovou farbou Foto: Mesto Levoča

Prístrešok č. 1 na autobusovej stanici v Levoči je v nevyhovujúcom stave a čaká ho rekonštrukcia. Ako informovalo mesto, práce sa začnú v pondelok 18. marca ráno o 8:00 hod. Realizáciu rekonštrukcie zabezpečia Technické služby mesta Levoča. 

„Stredový dažďový žľab je skorodovaný a neplní tak svoju funkciu. Krytina je rovnako na konci životnosti. Celkový stav prístreškov nepôsobí dôstojne aj vzhľadom na skutočnosť, že mesto Levoča je významné historické a pútnické miesto, je potrebná ich obnova,“ uviedlo mesto. 

Rekonštrukcia je financovaná z poplatkov, ktoré hradia dopravcovia za používanie priestorov autobusovej stanice. Poverení pracovníci už odpojili prístrešok od prívodu elektriny a tiež demontovali svietidlá. Zároveň pripravili dočasné miesto nástupu č. 1, 2 a 3.

„Rekonštrukcia bude trvať 20 kalendárnych dní. Počas rekonštrukcie bude prístrešok č. 1 oplotený staveniskovým plotom. Premávka na autobusovej stanici bude upravená dočasným dopravným značením,“ priblížilo mesto s tým, že dočasné miesta nástupu budú vyznačené dopravným vodorovným značením oranžovej farby. 


Mesto v súvislosti so stavebnými prácami žiada cestujúcich, aby sa počas rekonštrukcie pohybovali po autobusovej stanici so zvýšenou obozretnosťou a aby rešpektovali staveniskové značenie a nevstupovali do priestoru staveniska. 

Ako mesto doplnilo, v pláne je aj modernizácia ďalších prístreškov. Jej realizácia však závisí od finančných možností Technických služieb mesta Levoča.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu